אספנים ותיקים עם אוסף מוגדר, העוסקים בתחום האיסוף שנים, ומתעניינים באיסוף של פריטים איכותיים, ושיחות עומק על נשק קר.
-
שלומי
עכשיו שיש סכין עם להב קארבון ההיתי שמח להסבר על המתכת כגון חסרונות ויתרונות
השחזה חוזק ועניין החלודה
תעזרו לי לשמור על הסכין אחרי טיול

-
סער
אתה מתכוון ללהב מפלדת פחמן מחלידה? שמור את הסכין תמיד יבש. אחרי עבודה נגב במטלית או בנייר סופג. אם צריך לרחוץ - רחץ ויבש מייד. לאחסנה שמן קלות ובאופן אחיד את כל הלהב ושים בנפרד מהנרתיק, אם הוא מעור. להב מלוטש יקבל כתמים כהים עם הזמן, לא להתרגש, זה נורמלי ואף רצוי. זו פטינה שמגינה עליו חלקית.
להב מפלדת פחמן איכותית, אם יש לו גאומטריה טובה וטיפול תרמי הולם יחזיק חדות יותר זמן מרוב להבי הנירוסטה ובמפתיע קל יותר להשחיזו. אני אף פעם לא נותן ללהב להגיע למצב קהה לגמרי, TOUCH UP על מוט השחזה מפעם לפעם.
-
סער
חרדל? כל הזמן אני לומד דברים חדשים...
לא מזמן ביצעתי פטינציה על להב (פלדת 1085) בואי חדש מתוצרת KA BAR, שמישהו טרח קשות להסיר ממנו את שכבת ההשחמה האפוקסית. חתכתי עגבניות והשארתי אותו עם המיץ, אח"כ עטפתי אותו בנייר ספוג מיץ לימון. זה עשה כתמים בלתי אחידים אבל לפחות אחרי כמה פעמים אין יותר מתכת חשופה מבריקה. הוא קיבל סוג של "הסוואה עירונית"

-
tutisdog
החרדל יוצר את הפטינה שנוצרת לרוב עם הזמן??? זה מה שהצריבה עושה?? מעניין

-
רעי
די הגיוני- "החומר הפעיל" בחרדל הוא החומץ. המרקם המשחתי מאפשר מריחת שכבה אחידה על פני השטח! פתרון יצירתי ויפה.
-
שלומי
דבר ראשון אני מודה לכם על המידע
הבנתי את הקטע של החרדל אבל מה עם הלהב הוא עם ציפוי אפוקסי שחור אז אני מורח רק על ההשחזה?????????.
-
שלומי
אז שוב תודה לכולכם על המידע אני איישם את המידע הזה לטובת
להב מתוחזק:):):)
Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest