קנייה|סכין קומנדו שעונה על כמה דרישות.

פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
פרסם תגובה
test
חדש בפורום
קנייה|סכין קומנדו שעונה על כמה דרישות.

הודעה על ידי test » 15:46 ,14 פברואר 2011, ב'

אני לפני גיוס צבאי ואני מעוניין לרכוש סכין קומנדו שתענה על צריכים כמו:הישרדות,הגנה עצמית.
אני מחפש משהו איכותי וטוב שיענה על הדרישות האלו.
בנוסף אני צריך שהלהב של הסכין תהיה מושחמת ושיהיה נרתיק נשיאה לרגל.

אשמח לשמוע על סכינים מומלצים שיעשו את העבודה.

תודה,והמשך יום טוב.

ataleph
אביר האפל

Re: קנייה|סכין קומנדו שעונה על כמה דרישות.

הודעה על ידי ataleph » 16:16 ,14 פברואר 2011, ב'

זאת סכין שלדעתי יכולה לענות על הדרישות שרשמת:
https://www.kabar.com/product/productDe ... %20Results

אבל אתה לא צריך סכין כזאת באמת. עדיף לך ללכת על המתקפלת או multi-tool. יש כאן שירשור על זה:
http://www.knife.co.il/phpbb3/viewtopic.php?f=4&t=2491

המלצה שלי - אל תמהר לקנות את הסכין עכשיו. תתחיל את השירות הצבאי ואז אתה תבין איזו סכין אתה באמת צריך. ולא נראה לי שזאת תהיה סכין קומנדו. אומר לך מנסיון די גדול של שירות סדיר קרבי + מילואים. תחיה ותראה...בהצלחה!

test
חדש בפורום

הודעה על ידי test » 16:26 ,14 פברואר 2011, ב'

תודה רבה על התגובה.לא שאני מומחה בנושא אבל באמת נראית סכין טובה.
בקשר לסכין מתקפלת (תודה על העצה) אבל מעצם התפקיד שאני הולך למלא בצבא סכין מתקפלת לא באה בחשבון מכמה סיבות.
אשמח לשמוע על עוד המלצות.

דרך אגב.ניתן לקנות את הסכין באתר של kabar בארץ? או שצריך להזמין מחו''ל?(אם כן אין בעיה עם המכס או משהו כזה בכל זאת זה כלי נשק)

רעי
בלייד ראנר

הודעה על ידי רעי » 17:12 ,14 פברואר 2011, ב'

יש לי ידידים טובים וקרובי משפחה במובחרות שביחידות צה"ל. באמת שיש.
אף לא אחד מהם נדרש לסכין מהבית, ורובם לא מבינים כמעט כלום בסכינים.
באפוד המילוט של הטייסים יש כבר שנים מולטיטול ולא סכין עם להב קבוע.
סכין בהקשר של שירות צבאי איננו כלי להגנה עצמית. אם אינך הולך לנטוש מטוס מעל שטח אויב (ע"ע אפוד מילוט טייסים) לא תידרש גם ל"הישרדות".
כל מה שתצטרך- ינופק לך באפסנאות היחידה.

אתה רוצה סכין- כי אתה רוצה סכין. גם אני רציתי, ובמהלך שירותי הצבאי הסתובבתי עם כמה סכינים: כידון של קלאצ' שלא היה שימושי למעט בדפיקת יתדות וחפירות בטירונות (אחרי ששברתי את הקת של את החפירה), מולטיטול שהציק לי על החגורה בתור מ"מ טנקים חצי שנה, ונגנב ממני בהיותי קצין מטה, ואולר שוויצרי קטן ואדום שהיה בכיס החולצה או בפק"ל כיסים רוב הזמן, ושירת אותי נאמנה בכל מצב כמעט- מפתיחת פחיות של מנות קרב ופריסת לוף, דרך איפוס נשק ופירוקו, הכנת מטרות, חיתוך חבלי אוהלים, ועד לגילוף קוביות משחק ממקל של מטאטא בשביל השש-בש של החבר'ה.

ואם כל השרשור הזה הוא עוד תרגיל שיווקי של החנות של "סכינים למבינים"- אז תחסמו אותי וזהו.

test
חדש בפורום

הודעה על ידי test » 20:04 ,14 פברואר 2011, ב'

אני לא אשקר ואגיד שאין בי את האחוז שסתם רוצה סכין קומנדו.
אבל יש אחוז יותר גדול ואיתו השימוש בסכין בזמן השירות.עם כול הכבוד לחברים שלך ולקרובי המשפחה שלך שמשרתים יחידות העילית.
אני יודע לאן אני הולך ואני יודע שסכין קומדנו(איכותית) יכולה לעזור לי מאוד.

ataleph
אביר האפל

הודעה על ידי ataleph » 22:17 ,14 פברואר 2011, ב'

אין kabar בארץ עד כמה שאני יודע. יש כמה חברה שמוכרים את הסכינים שלהם וגם cold steel ועוד חברות.
לייבא סכין דרך דואר יעלה לך רוב הסיכויים בדמי משלוח (~$30 בד"כ) + עלות שחרור ממכס + מע"ם (שתי העלויות האחרונות במקרה וסכום ההזמנה גדול מ-$50) . בעייה עם החוק לא צריכה להיות. רק אל תשכח שאסור להסתובב עם סכין כזאת מחוץ לבית\צבא - יכול להוביל לפתיחת תיק במשטרה.

אבל שוב המלצתי החמה: אם אתה מאוד רוצה סכין fixed blade אתה בסוף תקנה אותה בלי קשר לצבא, אבל אם אתה רוצה אותה רק לצבא, תתאפק קצת, תתחיל את השירות, בהתחלה לא תצטרך אותה בטוח. אבל זה יתן לך הבנה איזו סכין בדיוק (סוג\גודל\צורה\איכות וכו") אתה צריך וכך גם תחסוך לעצמך כסף (סכין קומנדו איכותית עולה די הרבה כפי שראית)

רעי
בלייד ראנר

הודעה על ידי רעי » 10:25 ,15 פברואר 2011, ג'

אז אם אתה מתעקש על סכין קומנדו, אוסיף רק כמה נקודות למחשבה, ואני מקווה שהשימושיות תנצח את ה"שופוני":
1. חוד הסכין- עדיף drop point או spear point על clip point (השפיץ שיש לסכיני הפלסים. קליפ פוינט הוא החלש והשביר מכל צורות החוד הזמינות, למרות שהוא אלגנטי למדי.
2. אורך להב ואורך כולל- חשוב להתייחס לגודל כף ידך, ולטעמי לא לעבור את ה- 12 ס"מ (5 אינצ') בלהב. סכין גדול פחות נוח לנשיאה, ולרוב המשימות הוא מספיק לגמרי.
3. השחמה- משהו זמני שנשחק עם הזמן וההשחזות. לא שיקול בבחירת סכין. אם תקנה סכין מפלדה פחמנית טובה תוכל תמיד להכהות עם קצת מיץ לימון או חומץ.

והמלצה אחת-
ל"דו סטאר" פה בארץ יש שני דגמים שהייתי ממליץ עליהם בלב שלם- להב ומגן. המחיר סביבות 750 ש"ח (עד כמה שאני זוכר).

test
חדש בפורום

הודעה על ידי test » 13:05 ,15 פברואר 2011, ג'

חבר'ה תודה רבה על התגובות אני אעשה את השיקולים שלי ואראה מה הכי יתאים,רעי תודה על הנקודות למחשב.
אם אפשר רק הסבר על הפלדה פחמנית כי אחת הדרישות היא שהסכין תהיה מושחרת/מושחמת וכמה שפחות בולטת.

רעי
בלייד ראנר

הודעה על ידי רעי » 14:28 ,15 פברואר 2011, ג'

בקיצור נמרץ- יש פלדות אלחלד (עם הרבה כרום) שנשארות מבריקות לאורך זמן, ויש פלדות פחמניות שמחלידות. פלדה פחמנית שנוטה להחליד אפשר לנקות, ואז בחשיפה מבוקרת לחומצה חלשה (מיץ לימון וחומץ יעשו את העבודה) לקבל גוון אפור כהה עמום. זה גם עוזר קצת נגד חלודה, וגם מוריד את הברק. פלדת אלחלד עם "השחמה" פולימרית (ציפוי אפוקסי או אחר על הלהב) תיחשף עם השימוש וההשחזות ותישאר מבריקה.

benshi1969
חדש בפורום

הודעה על ידי benshi1969 » 15:03 ,15 פברואר 2011, ג'

..ל'טסט' שלום רב!
רוב ההמלצות שקיבלת אכן מקיפות את רוב הכלים הקיימים בשוק.
יחד עם זה,הרשה לי להציע לך מגוון כלים מבית 'מורה' שוודיה האהובים מאוד על חיילים
הן בשל מחירן הנמוך יחסית,וכן האיכות והחוזק הבלתי מתפשרים שלהן.
דגמי האאוטדור,קלאסיק,מורה 2000 ועוד בהחלט יענו על הדרישות.
כאב לבן ביחידה קרבית נתקלתי בכל מיני כלי "שיפצ"ור למיניהם בהם משתמשים חיילים
לצרכיהם המשתנים.
מוכרח להסכים עם חבריי,מולטיטול יעיל+סכין בעלת להב קבוע פשוטה וחזקה,מקיפות את מירב הצרכים.

רעי!חבל שאתה לוקח את הדיון לכוון של "תרגיל שיווקי"/"שירשור שיווקי"...
אתה ממש-אבל ממש לא במקום...
האתר-האמן לי,חזק מספיק גם בלי "שירשורים שיווקיים"
והוא נהנה ממאות רבות של משתמשים רשומים ומאות לקוחות מרוצים!
אמצעי השווק הננקטים על ידינו,אם בכלל,אינם קשורים לשירשורים בפורומים השונים.
אלי בן שימול
מנהל שיווק מקוון
eli@knife.co.il

סער
הגורו הגדול

הודעה על ידי סער » 0:15 ,16 פברואר 2011, ד'

בוודאי שיש את KABAR בארץ, קיים יבואן רשמי (אותו אחד שמייבא את COLD STEEL) שמייבא לדעתי את כל הליין. מההיצע הנוכחי אני הייתי ממליץ על הבקר 7. בחנתי אותו עבור מגזין קליבר קרבי והכתבה מופיעה בגליון הקודם, מס' 17 (עם תמונה שגויה).
https://www.kabar.com/product/productDe ... y/Tactical

כל הסכינים הטקטיות של KABAR עם להבי פלדת פחמן מגיעות עם ציפוי אפוקסי שחור עמיד ביותר שבשימוש רגיל לא מתקלף.
אוצר וחוקר נשק היסטורי

ACT - Armed Combat & Tactics

ataleph
אביר האפל

הודעה על ידי ataleph » 9:14 ,16 פברואר 2011, ד'

כשאמרתי שאין kabar בארץ זה בדיוק למה שהתכוונתי - ישנו בחור שאני פוגש אותו בתערוכות סכינים שמוכר kabar ו-cold steel, אבל הרבה מאוד דגמים חסרים לו (למרות שאפשר להזמין לדעתי) ואין לו אתר אינטרנט. בקיצור אני מתקשה לקרוא לזה חנות kabar בארץ.

ל-test : יש לי את מספר הטלפון שלו, אם אתה רוצה תכתוב לי בפרטי.

לגבי ציפוי אפוקסי שחור על סדרת becker של kabar: יש bk9, סכין מצויינת לשימוש כתחליף לגרזן. הציפוי שלו כן יורד קצת עם הזמן מחיתוך עץ, כמובן הכל תלוי בשימוש.

דרך אגב דיברתי עם הבחור של kabar לגבי bk2 והוא אמר שיחידה מיוחדת בצבא הזמינו הרבה יחידות דווקה מדגם זה.

genatsvale
חדש בפורום

הודעה על ידי genatsvale » 12:01 ,16 פברואר 2011, ד'

test, בדוק את תיבת דואד שלך. כתבתי לך כמה מילים לגבי KA-BAR USMC ו-SOG BOWIE 2.0

סער
הגורו הגדול

הודעה על ידי סער » 16:50 ,17 פברואר 2011, ה'

ataleph כתב:כשאמרתי שאין kabar בארץ זה בדיוק למה שהתכוונתי - ישנו בחור שאני פוגש אותו בתערוכות סכינים שמוכר kabar ו-cold steel, אבל הרבה מאוד דגמים חסרים לו (למרות שאפשר להזמין לדעתי) ואין לו אתר אינטרנט. בקיצור אני מתקשה לקרוא לזה חנות kabar בארץ. זה היבואן, אמנם הוא מוכר גם באופן ישיר לבודדים אבל הוא לא חנות. מייבא מה שכדאי לו כלכלית לייבא

ל-test : יש לי את מספר הטלפון שלו, אם אתה רוצה תכתוב לי בפרטי.

לגבי ציפוי אפוקסי שחור על סדרת becker של kabar: יש bk9, סכין מצויינת לשימוש כתחליף לגרזן. הציפוי שלו כן יורד קצת עם הזמן מחיתוך עץ, כמובן הכל תלוי בשימוש.

דרך אגב דיברתי עם הבחור של kabar לגבי bk2 והוא אמר שיחידה מיוחדת בצבא הזמינו הרבה יחידות דווקה מדגם זה.
אוצר וחוקר נשק היסטורי

ACT - Armed Combat & Tactics

גדי
תושב קבע בפורום

הודעה על ידי גדי » 21:45 ,17 פברואר 2011, ה'

לאחינו המתגייס : ביחידה שאני הייתי בה ,וזה לא מתקרב בכלל לה-יחידה כמו שייתכן שהחבר'ה של רעי היו,חתמנו על סכין פלסים מצויינת ,שדומה מאד לקא-בר ולדעתי לא השתמשתי בה יותר מדי ,ולכן איך שהיינו אדונים לאפודנו החזרנו אותה על תקן משקל מיותר,אז גם חתמנו על לדרמן שזה כמעט הדבר השימושי ביותר בעולם,לדעתי בכל יחידה מכובדת יספקו לך ציוד ממש טוב ע"פ יעוד הלחימה ואם אז תזדקק למשהו נוסף תדע כבר בדיוק מה לקנות .
אני חייב לציין שחוץ מללדרמן כל הצוות שלי פשוט היה צמוד 3 שנים לסכין יפנית או אולר אופינל(פשוט וחזק) ורק טמבל כמוני תמיד הלך עם ספיידרקו דליקה משוננת-קלה,חזקה וחותכת הכל.
ולגבי הישרדות וכל זה - חזק עם הרגליים והכי חשוב ,האביזר הזה :
http://www.colt.com/mil/M4.asp
בהצלחה,גדי.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים