Leatherman Surge

פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
פרסם תגובה
shpavel
חדש בפורום
Leatherman Surge

הודעה על ידי shpavel » 17:03 ,2 נובמבר 2008, א'

ברצוני לקנות לדרמן בתור כלי שיהיה זמין איתי. בקשר לכלי הבא הוא הגדול מבין הלדרמנים שיוצרו אורכו 11.5 ס"מ ומשקלו 355 גרם כלי די מסיבי. מבחינת הפונקצואנליות שלו יש לו בין 18 ל20 כלים (תלוי באתר בודקים). יש המלצות או הסתגיות מסוימות מכלי זה ספציפית או מהחברה בכלל? אני שואל כיוון שאין לי ניסיון רב עם פלאיירים משולבים.
אני מצרף קישור למוצר
http://www.leatherman.co.il/site.php?page=SURGE.html
לגבי המחיר בסביבות 550 ש"ח
נערך לאחרונה על ידי shpavel ב 21:57 ,2 נובמבר 2008, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

SAAM007
תושב קבע בפורום

הודעה על ידי SAAM007 » 18:06 ,2 נובמבר 2008, א'

ממה שאני קראתי עליו הוא מומלץ מאוד אבל שוב הוא גדול ומסיבי.
את רוב הפונקציות שלו ניתן למצוא ב Wave (החדש) ששוקל הרבה פחות וקצת יותר קומפקטי (וזול יותר).
אני ממליץ ללכת לחנות או משהו שיש לו ולהחזיק אותו ואת ה Wave ולראות מה יותר נוח לך ביד.

אני ממליץ לא להנעל על חברה מסויימת מכיוון שיש עוד חברות כגון SOG, Gerber, Victorinox שיש להם כלים לא פחות טובים (אפילו יותר טובים).

הכלים החדשים הזולים של Leatherman אלו לא אותם כלים של פעם. הכלים הישנים כגון SuperTool ו SuperTool 200 היו כלים מדהימים שהיו עומדים בהתעללות קשה ללא בעיות בניגוד לכלים החדשים של לדרמן כגון Core Blust Kick שנשברים בקלות יחסית ומזל שיש אחריות.
לדוד שלי היה SuperTool שנתתי לו ושהוא נשבר אחרי כ- 8 שנים הוא הוחלף ב Core. אחרי ארבעה פעמים שה- Core נשבר במשך של כשנתיים נשבר לו מה- Core ונתתי לו SwissTool והוא מרוצה מאוד ממנו.

lerman
אגדת הפורום

הודעה על ידי lerman » 18:14 ,2 נובמבר 2008, א'

אני יודע שהרבה אנשים בטח לא יסכימו איתי, אבל יצא לי להשתמש בלא מעט multi-tools, וכיום leatherman לא תהיה הבחירה הראשונה שלי.
אני הייתי ממליץ על הדגם הגדול של victorinox ה-swisstool, אתה לא תהיה מאוכזב,
אבל אם אתה בכל זאת רוצה ללכת עם leatherman אז ה-surge וה- supertool הישן הם ללא ספק הכלים היותר עמידים שלהם.
תמונה

Tengir
חדש בפורום

הודעה על ידי Tengir » 22:54 ,2 נובמבר 2008, א'

לדעתי, Surge תואם אך ורק תנאי עבודה חריגים, יד גדולה וארגז כלים- כלי גדול וכבד מידי ל-EDC.

שאלות ששאלתי את עצמי טרם רכישה דומה:
לאיזה שימושים אתה מייעד כלי מסוג זה?
האם החזקת כלי כזה ביד טרם החלטה על רכישה?
האם אתה זקוק לפתיחת להב עם יד אחת?

* אני נושא מעל שנה וחצי את ה- Charge Ti + מחסנית ביטים, מרוצה מאוד מהביצועים והעמידות (בהשוואה ל-Blast של חבר, עמיד בהרבה). כיום הייתי מסתפק ב-Wave, גיליתי שאין לי צורך בפלדה מתקדמת כ"כ על הלהב הראשי.

ברווז
מנהל אתר

הודעה על ידי ברווז » 18:23 ,3 נובמבר 2008, ב'

ווידויו של משתמש כבד בלדרמן.
אני משתמש כבר כ-6 שנים ב-2 דגמי הWAVE, הקודם והדור הנוכחי. הSURGE מכיל יותר מדיי דברים לשימוש יום-יומי (EDC).
גם בוויב ישנם כלים שלא ראו אור יום ושימוש אפילו פעם אחת אצלי, כמו הפצירה. יעיל למי ששוכח להשחיז מראש את הסכין העיקרית שלו, אבל לא להרבה מעבר לזה, היא קטנה מדיי ולא נוחה מספיק לשימוש כדי להביא תועלת.
להבנתי אתה נחשב ל"מתחיל" בתחום.
אני הייתי ממליץ לך על דגם "KICK", שהוא סביר ביותר ועולה "גרושים".
כמו שאמרו לך לפניי, אל תכבול את עצמך למותג אחד, בדוק גם את SOG, גרבר, SWISSTOOL האהוב על מוטי שלנו כל כך... :lol: :wink: ...
וכמובן.
אל תחליט לפני שהחזקת אחד ביד, ראית כמה הוא שוקל, נוח לתפעול, נוח ביד (אחיזה לא טובה תביא להתבעסות טוטאלית מהכלי במקרים קיצוניים :wink: )...היכרות אינטימית כמו שאומרים.
אם אתה עדיין רוצה כמות של כלים, אין לך צורך ללכת יותר רחוק מהWAVE. הפשרה הכי טובה ויעילה ליום יום שלדרמן הוציאו.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...

סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.

Tengir
חדש בפורום

הודעה על ידי Tengir » 18:37 ,3 נובמבר 2008, ב'

אפרופו מחירים, בחיפוש שערכתי עבור בן משפחה לפני כמה חודשים- היה היצע רב של WAVE חדשים לגמרי בלוחות יד-שניה סביב 300 ש"ח.

מוטי לזר
אביר האפל

כלי לעבודה

הודעה על ידי מוטי לזר » 22:19 ,3 נובמבר 2008, ב'

אם אתה רוצה לדרמן, תבחר איזה דגם שתרצה- הייתי הולך על הכי זול, ואז תוכל לומר שייש לך לדרמן.

אבל אם אתה מחפש כלי לעבודה - לא הייתי מהסס פעמיים והייתי הולך על הסוויס טול,כלי איכותי, פונקציונלי בצורה יוצאת דופן, עבדתי איתו ואני עובד איתו כבר שנים רבות, ואם אני צריך בבית כלי נגיש לעבודה כלשהיא- הוא הבחירה, למרות שייש לי הרבה מאוד כלי עבודה, הוא פשוט תימצות וריכוז שלהם.
כמו שכתב הברווז- אני אכן אוהב אותם .
ולצערי אני לא נציג/סוכן /מקדם מכירות של החברה או המוצר (לצערי הרב מאוד)
הבעיה היחידה- הוא קצת כבד, אך מאחר ומימלא הוא עם נרתיק ותלוי על החגורה אין לזה משמעות רבה.

SAAM007
תושב קבע בפורום

Re: כלי לעבודה

הודעה על ידי SAAM007 » 23:07 ,3 נובמבר 2008, ב'

מוטי לזר כתב:אם אתה רוצה לדרמן, תבחר איזה דגם שתרצה- הייתי הולך על הכי זול, ואז תוכל לומר שייש לך לדרמן.

אבל אם אתה מחפש כלי לעבודה - לא הייתי מהסס פעמיים והייתי הולך על הסוויס טול,כלי איכותי, פונקציונלי בצורה יוצאת דופן, עבדתי איתו ואני עובד איתו כבר שנים רבות, ואם אני צריך בבית כלי נגיש לעבודה כלשהיא- הוא הבחירה, למרות שייש לי הרבה מאוד כלי עבודה, הוא פשוט תימצות וריכוז שלהם.
כמו שכתב הברווז- אני אכן אוהב אותם .
ולצערי אני לא נציג/סוכן /מקדם מכירות של החברה או המוצר (לצערי הרב מאוד)
הבעיה היחידה- הוא קצת כבד, אך מאחר ומימלא הוא עם נרתיק ותלוי על החגורה אין לזה משמעות רבה.
הבעיה של המשקל נפתרה ב SwissTool Spirit הוא קל יותר בכ 80 גרם מה- SwissTool.
יש להשים לב שיש מגוון דגמים של Spirit (וגם SwissTool) שהם בעלי כלים שונים:
http://www.victorinox.com/index.cfm?sit ... 193&lang=E
הדגם SwissTool Spirit 3.0224.L הוא הדגם החדש מבין השלושה (בעל מספריים ולהב מחודד) ומבוקש מאוד.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד