תחילה... שמי ים, בן 18 מהדרום החם והמפגר( ארץ הקאסם ).
לאתר הגעתי דרך נציגכם בפורום CF , הברווז.
אני גולש באתר מזה זמן רב כצופה ונהנה לקרוא את מעלליהם של היוצרים המקומיים ושאר התפלפלויות בנושאי מטלורגיה ונשקים למיניהם.
אני בטוח שיש עוד הרבה גולשים כמוני ( עד עכשיו ) מאחורי הקלעים אז בשמי ובשמם כל הכבוד על אחזקת קהילה מזמינה , איכותית, מקצועית ומאוחדת תחת נושא כל כך נדיר ובעייתי בארצינו.
שאפו !!!
עכשיו לחלק האומנותי -
מזה זמן רק אני מעוניין להתחיל להתעסק בנפחות, בהתמקדות בנשק קר כמובן.
עד עכשיו הפעולה היחידה שעשיתי שהתקרבה למלאכה זו( בהקשר לסכינים , לא לעבודה עם ברזל - את זה אני עושה לא מעט) היא השחזה של הסכינים שברשותי( לא משהו לספר לנכדים ), לא עוד.
כדי להתחיל אני כמובן חייב תנור מתאים , כזה היכול להגיע לטמפ' גבוהות מספיק לחיסום המתכת.
אני מתעסק מזה כמה שנים עם בניה במתכת , ריתוכים וכל מה שמסביב , כתחביב.
יש בידי את כל הכלים לבנייה של תנור כזה ( רתכת , מסור שורף, דיסקים 4.5/9 , מקדחות , מברגות וכל הציוד הנלווה).
אני מעדיף לעבוד על פחם מאשר על גז ואין לי כוונה לשנות העדפותי בנושא.
מלבד תנאי זה אני פתוח להצעות.
איך לבנות? מאיזה מתכת לבנות?האם בכלל לבנות ממתכת?חומרים ייעודיים? באיזה מפוח להשתמש? באיזה גחלים להשתמש? תצורה?
גובה,אורך,עומק?
וכל הערה עיצובית בנוגע לבניית תנור פחם לחובבן המצוי בתקציב הגיוני כלשהו תתקבל בברכה.
מנסיוני בעבודה עם מתכת ובכלל , תמיד עדיף ללמוד מהמנוסים בתחום במקום לנסות להמציא את הגלגל מחדש.
השאיפה היא כמובן להוציא כמה שפחות על הבניה של התנור , אבל אני מוכן להשקיע כמה שידרש בכדי לבנות משהו איכותי ( בכוונה לא כתוב "לקנות משהו איכותי" ).
*אציין שראיתי את השירשור של TC בנושא , לא מצאתי בו הרבה מידע מועיל בנושא.
לעזרתכם אודה...
שנה טובה וחתימה טובה
ים סוסנה - KD2