החרמש הקלאסי של מלאך המוות(מאיפה זה נחת עליי השד יודע)

פורום זה הינו הפורום הראשי של האתר.
במקביל לפורום זה יפתחו פורומים נוספים לפי הצורך...
Post Reply
ברווז

החרמש הקלאסי של מלאך המוות(מאיפה זה נחת עליי השד יודע)

Post by ברווז » 12:18 ,22 December 2005, Thu

החרמש הקלאסי שלו,ברוב התוכניות\סרטים וכולי,נראה כאילו הוא מבוסס על חרמש איכרים צרפתי מימי הביניים-חרמש ארוך,בעל ידית אחיזה בניצב ללהב(90 מעלות מכיוון הלהב,אבל לא קרוב אליו אלא באמצע המוט)האם אני צודק?והאם מישהוא יכול לשפוך אור על הנושא?
תודה!

dBu24

Post by dBu24 » 16:33 ,22 December 2005, Thu

עד כמבה שאני זוכר, אז מלאך המוות הולך עם חרמש.

יתבן שזה משתנה מאזור לאזור באירופה ויש גם מלאכי מוות עם מגל.

דוד

dBu24

Post by dBu24 » 16:34 ,22 December 2005, Thu

עד כמבה שאני זוכר, אז מלאך המוות הולך עם חרמש.

יתבן שזה משתנה מאזור לאזור באירופה ויש גם מלאכי מוות עם מגל.

האם אני יודע להשתמש בחרמש? בוודאי שכן

דוד

ברווז

Post by ברווז » 18:07 ,22 December 2005, Thu

אופס...התכוונתי לחרמש ולא למגל... :oops:

Bram

חרמש

Post by Bram » 7:03 ,23 December 2005, Fri

בדיוק אני בעיצומה של אופנסיבת שיכנוע של האבא האיכר של חברה טובה שלנו (כן, היא בת האיכר..) לוותר על החרמש העתיק שלו לטובתי. לפי הבנתי, הסיבה לקישור הכלי הנ"ל למלאך המוות הוא המראה של שיבלים הנופלות שורות שורות לפני הקוצר. זהו כלי הדורש מיומנות רבה בעבוזה ובהשחזה. משחיזים אותו בשדה תוך כדי יום העבודה.
אם למישהו יום תמונות של ווריאציות של חרמש, אשמח לראות.

dBu24

תאמין לי.....

Post by dBu24 » 7:37 ,23 December 2005, Fri

שאם כל איכר ממוצע מימי הביניים ידע לעבוד עם חרמש ובהתחשב במצב התזונה והבריות הכללית שלהם, אז כנראה שלא היה צריך להיות מאסטר בקונג פו.

צריך לתפוש את הפרינציפ פעם אחת וזהוץ

המתלמדים, קוצרים בויש אחד ובעוד אחד אוספים את מה שקצרו. המאסטרים היותר מאומנים גם קוצרים וגם אוספים בויש אחד: חוסך זמן ואנרגיה
.
זה נחמד לכמה דקות- לעבוד עם זה מהזריחה עד השקיעה זה לא כיף גדול.

דוד

Guest

תמונה של חרמש

Post by Guest » 17:11 ,23 December 2005, Fri

scythe באנגלית.

ראה במילון המונחים הסבר.

תמונה:
http://stage.knife.co.il/modules.php?name ... t=&pos=-60

ברווז

Post by ברווז » 19:52 ,23 December 2005, Fri

ועדיין השאלה היא מה מוצאו של החרמש של מלאך המוות?האם החרמש הוא כפי שאני חושב,חרמש צרפתי מימי הביניים או מאיזור אחר באירופה\אסיה\בעולם?

סער

Post by סער » 11:55 ,25 December 2005, Sun

החרמש הוא אירופי ומופיע בימי הביניים עם התפשטות השיטה הפיאודלית וגידול תבואה בקנה-מידה נרחב, צמית היה צריך לעבד שדות גדולים לטובת הסניור-השליט ומזה להוציא קצת אוכל לפרנסה משפחתית. מגל כבר לא הספיק. אין חרמשים מחוץ לאירופה, למעט מקומות שהגיעו עם הקולוניאליזם האירופי (כן, גם בארץ-ישראל. החרמש הגיע רק במאה ה-19 עם המתיישבים הגרמנים-טמפלרים וקצת אחריהם עם עולי עליה ראשונה).
מלאך המוות משתמש בחרמש כי הוא "קוצר" את החיים. אדם נולד מן האדמה (שימו לב לריבוי המטפורות החקלאיות) ומחובר אליה כל חייו. כשמגיע שעתו למות, מגיע מלאך המוות ומנתק אותו מהאדמה. לפיכך, ב"גרסה המלאה" יש למלאך המוות שעון חול שתלוי מהחבל למתניו, או שהוא אוחז בשעון החול לפני האדם המיועד למיתה, להראות לו שזמנו קצוב. שעון חול הוא מוטיב מוות נוצרי ידוע שמופיע גם על מצבות. הפתגם "הזמן רץ והמלאכה מרובה" הוא פראפראזה על הנושא, ובמקור מלטינית: TEMPUS FUGIT, כלומר הזמן רץ, או בורח.
באנגלית, וגם בשפות אחרות מלאך המוות נקרא "הקוצר" או "הקוצר העגום" (GREAM RIPPER) ובמסורות העתיקות הוא איננו "רע" וברור שאיננו "טוב", למעשה הוא נייטרלי.

ברווז

Post by ברווז » 17:41 ,25 December 2005, Sun

כרגיל ידידי-תשובה מלאה ומספקת! :!: :wink:

Post Reply